FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reagiranja na dogovor da Crna Gora isplati ratnu štetu

DUBROVNIK, 9. srpnja 2005. (Hina) - Dogovor da Crna Gora isplati dioratne štete Hrvatskoj, postignut na jučerašnjemu službenom razgovoruhrvatskog i crnogorskog predsjednika u Podgorici, poduprli su danasnačelnik konavoske općine Luka Korda i saborski zastupnik FranoMatušić.
DUBROVNIK, 9. srpnja 2005. (Hina) - Dogovor da Crna Gora isplati dio ratne štete Hrvatskoj, postignut na jučerašnjemu službenom razgovoru hrvatskog i crnogorskog predsjednika u Podgorici, poduprli su danas načelnik konavoske općine Luka Korda i saborski zastupnik Frano Matušić.

Predsjednik Stjepan Mesić rekao je jučer da je postignut dogovor o naknadi dijela ratne štete u Konavlima i dubrovačkoj Zračnoj luci u Čilipima, a crnogorski predsjednik Filip Vujanović najavio je da će dogovorenu odštetu Crna Gora isplatiti u sljedećih mjesec-dva.

Načelnik konavoske općine Luka Korda podupro je taj dogovor, ističući da je iz medija doznao da se o tome razgovaralo, no dosad nitko nije kontaktirao s konavoskom općinom, koja ima sve podatke o počinjenoj šteti.

"Zahvalio bih predsjedniku Mesiću što je ovakvo nešto potaknuo te vjerujem da ćemo se već ovoga mjeseca s njima sastati i konkretnije dogovoriti", rekao je Luka Korda, dodajući kako ga iznimno raduje što se to pitanje počelo otvarati i rješavati.

Prema podacima konavoske općine, ratne šteta počinjena u Domovinskom ratu tijekom srbocrnogorske agresije je oko 100 milijuna eura.

Saborski zastupnik HDZ-a i član povjerenstva za suradnju Hrvatske i Crne Gore Frano Matušić smatra da je "taj potez korak prema daljnjoj normalizaciji odnosa između Hrvatske i Crne Gore".

Rekao je da je također za to doznao iz medija, te kako je očito da je "svijest o onome što su učinili na dubrovačkom području prisutna u Crnoj Gori" i da je "ta simbolična gesta pozitivan pomak s crnogorske strane".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙