FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo o povećanju školarina i o proračunu HSZ

ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja išporta (MZOŠ) u današnjem očitovanju u vezi povećanja školarina naSveučilištu u Zagrebu napominje da visinu školarine određuje svakosveučilište za sebe i to odlukom svoga sveučilišnog senata koji jeautonoman u djelovanju.
ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) u današnjem očitovanju u vezi povećanja školarina na Sveučilištu u Zagrebu napominje da visinu školarine određuje svako sveučilište za sebe i to odlukom svoga sveučilišnog senata koji je autonoman u djelovanju.

U očitovanju, dostavljenom na upit Hine u vezi otvorenoga pisma Studentskoga zbora zagrebačkoga Sveučilišta u kojemu se izražava nezadovoljstvo odlukom Senata zagrebačkoga Sveučilišta, podsjeća se da je Ustavom Republike Hrvatske zajamčena autonomija sveučilišta u odlučivanju o ustrojstvu i djelovanju u skladu sa zakonom.

Što se pak tiče medijskih napisa da je ministar Primorac odbio prijedlog proračuna Hrvatskoga studentskog zbora (HSZ), u očitovanju stoji da je u tom prijedlogu proračuna uočeno da zbrojeni iznosi stavki svih studentskih zborova nisu usklađeni s ukupnim iznosom koji je za te stavke predviđen državnim proračunom. Zato je, dodaje se, MZOŠ vratio studentskim zborovima prijedloge proračuna na doradu.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu oštro se usprotivio odluci Senata Sveučilišta u Zagrebu o povišenju školarina ocjenivši to žalosnim postupkom, posebice zbog načina na koji je ta odluka nametnuta kao i objašnjenjem povišenja.

S tim u vezi, predsjednik Studentskoga zbora zagrebačkoga Sveučilišta Vedran Tare uputio je pismo rektorici Heleni Jasni Mencer u kojemu ističe da bi Senat, kada se govori o studentskim pitanjima, trebao prije svih razgovarati s predstavnicima Studentskoga zbora jer oni predstavljaju sve sveučilištarce.

U pismu se navodi da Studentski zbor ne može shvatiti zašto je na sjednici Senata promijenjen dnevni red i uvrštena točka - povišenje školarina - te zašto je sjednica održana usred studentskih ispita, za što je pak Studentski zbor saznao samo dan prije održavanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙