FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bakota boravio u trodnevnom radnom posjetu Izraelu

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvuvanjskih poslova i europskih integracija Gordan Bakota u nedjelju sevratio iz trodnevnog radnog posjeta Izraelu tijekom kojeg se sastao snizom dužnosnika izraelskog Ministarstva vanjskih poslova, priopćenoje u ponedjeljak iz ureda glasnogovornice MVPEI.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Bakota u nedjelju se vratio iz trodnevnog radnog posjeta Izraelu tijekom kojeg se sastao s nizom dužnosnika izraelskog Ministarstva vanjskih poslova, priopćeno je u ponedjeljak iz ureda glasnogovornice MVPEI.

Kako stoji u priopćenju, Bakota se susreo s pomoćnikom ministra vanjskih poslova u Upravi za središnju Europu i Euroaziju Markom Soferom, s kojim je razgovarao o bilateralnim temama između dviju zemalja, o skorom otvaranju izraelskog veleposlanstva u Hrvatskoj, situaciji u obje regije te o putu Hrvatske prema Europskoj uniji.

Državni tajnik u MVPEI, prema priopćenju, s direktorom Odjela za ljudske resurse Noahom Gal-Gendlerom i direktorom Odjela za upravljanje ljudskim resursima u inozemstvu Dannyjem Biranom razgovarao je o pitanjima unutarnjeg ustroja i upravljanjem ministarstvom te o konzularnim pitanjima, a dogovorena je i suradnja Diplomatske akademije MVPEI i izraelskog Centra za obuku.

U priopćenju se navodi kako su tijekom trodnevnog posjeta upriličeni i Bakotini susreti s predstavnicima Udruženja Židova bivše Jugoslavije koji su živjeli na području Hrvatske, s počasnim hrvatskim konzulom u Izraelu Samuelom Schlesingerom te s predstavnicima Izraelsko-hrvatske lige prijateljstva. Prilikom susreta s istaknutim izraelskim gospodarstvenicima naglašena je potreba poboljšanja gospodarskih veza između dviju zemalja s naglaskom na konkretne projekte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙