FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar-Kitarović na Međunarodnoj konferenciji o Iraku

ZAGREB, 22. lipnja 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je usrijedu u Bruxellesu na Međunarodnoj konferenciji o Iraku na pozivpredsjedavajućega Vijeća Europske unije, luksemburškog ministravanjskih poslova Jeana Asselborna i američke državne tajniceCondoleeze Rice, priopćio je MVPEI.
ZAGREB, 22. lipnja 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u srijedu u Bruxellesu na Međunarodnoj konferenciji o Iraku na poziv predsjedavajućega Vijeća Europske unije, luksemburškog ministra vanjskih poslova Jeana Asselborna i američke državne tajnice Condoleeze Rice, priopćio je MVPEI.

Međunarodna konferencija o Iraku okupila je predstavnike 85 zemalja i međunarodnih organizacija u cilju pružanja potpore iračkim vlastima i narodu u nastavljanju procesa obnove Iraka, stoji u priopćenju. Također se navodi da će konferencija pružiti pomoć na područjima političkih reformi, rekonstrukcije gospodarstva i jačanja procesa vladavine prava.

Ministrica Grabar-Kitarović ponudila je hrvatska iskustva na raznim područjima, od iskustva u obrambenim pitanjima pa do medicinske pomoći. Izražen je interes Republike Hrvatske za jačanjem gospodarske suradnje s Irakom, kroz mogućnost uključivanja hrvatskih tvrtki u relevantne projekte, posebice na području energetike i infrastrukture, kaže se u priopćenju.

Kako se dalje navodi, podržana je puna reintegracija Iraka u međunarodnu zajednicu uključujući i početak procesa pristupanja Iraka Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO).

Ministrica Grabar-Kitarović je u svom govoru u Bruxellesu najavila skoro otvaranje diplomatskog predstavništva Republike Hrvatske u Bagdadu, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙