FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP: Biščević s mađarskim državnim tajnikom

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Plitvice su u petak bile mjesto 4.zasjedanja Mješovitog odbora za suradnju između Vlade RH i mađarskevlade, sastavljenog od predstavnika resornih ministarstava koje supredvodili državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskihposlova i europskih integracija (MVPEI) Hido Biščević i njegovmađarski kolega Andras Barsony, doznaje se iz priopćenja MVPEI-a.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Plitvice su u petak bile mjesto 4. zasjedanja Mješovitog odbora za suradnju između Vlade RH i mađarske vlade, sastavljenog od predstavnika resornih ministarstava koje su predvodili državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) Hido Biščević i njegov mađarski kolega Andras Barsony, doznaje se iz priopćenja MVPEI-a.

Hrvatska i mađarska strana su dogovorile suradnju na područjima prometne infrastrukture, ugljikovodika i električne energije, industrijskih kontakata, turizma, znanosti, obrazovanja i kulture, zaštite okoliša i prirode, Mađarsko-hrvatskog EU akcijskog programa i bilateralnih ugovora, pojašnjava se u priopćenju.

Kao projekti od iznimnog značaja istaknuti su: izgradnja mosta preko Mure; osiguranje materijalnog pokrića za objavljivanje novog hrvatsko-mađarskog i mađarsko-hrvatskog rječnika; organiziranje mađarskog stručno-jezičnog osposobljavanja na Osječkom sveučilištu; proširenju suradnje u području zaštite okoliša i prirode i početak pregovora za potpisivanje bilateralnog Ugovora o osiguranju vidljivosti zajedničke državne granice.

Na zasjedanju je potpisan i Ugovor između dviju vlada o uspostavi zajedničkog graničnog prijelaza Goričan-Letenye II. za kontrolu graničnog prometa osoba na zajedničkom mjestu na autocesti. To je prvi međunarodni ugovor takve vrste potpisan od strane Hrvatske s jednom državom članicom Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙