FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI: "duboko žaljenje" zbog terorističkih napada u Londonu

ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova ieuropskih integracija Republike Hrvatske izrazilo je "duboko žaljenjezbog terorističkih čina" koji su se u četvrtak dogodili u središtuLondona.
ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske izrazilo je "duboko žaljenje zbog terorističkih čina" koji su se u četvrtak dogodili u središtu Londona.

MVPEI za sada ne raspolaže s informacijama o eventualnom stradanju hrvatskih državljana koji se nalaze u Londonu.

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je "u svoje osobno ime te u ime Vlade Republike Hrvatske žaljenje ministru vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Jacku Strawu, britanskoj Vladi i britanskom narodu zbog žrtava terorističkih čina u Londonu".

MVPEI za sada nema informacija o eventualnom stradanju hrvatskih državljana u Londonu, a Ministarstvo je u stalnom kontaktu s veleposlanstvom Republike Hrvatske u Londonu "odakle očekuje saznanja o boravku hrvatskih državljana i uvjetima u kojima se oni nalaze".

MVPEI nastoji i na sve ostale dostupne načine prikupiti podatke o hrvatskim državljanima koji su se eventualno našli na mjestima terorističkog čina u Londonu, a u MVPEI-u je otvoren i broj dežurnog telefona (01-4569-964), na koji se mogu javiti svi građani koji imaju saznanja o boravku hrvatskih državljana u Londonu.

Hrvatsko veleposlanstvo u Londonu otvorilo je također dežurni telefon i u stalnom je kontaktu s britanskim Ministarstvom vanjskih poslova te radi na prikupljanju saznanja o eventualnim žrtvama među hrvatskim državljanima, kaže se u priopćenju MVPEI-a.

Hrvatski veleposlanik u Londonu Joško Paro kazao je u telefonskom razgovoru za Hinu kako se određeni broj državljana već javio u veleposlanstvo tražeći informacije o svojim bližnjima.

On je istaknuo kako se do hrvatskih državljana koji žive u Londonu nije moglo doći jer su mobilne mreže bile preopterećene te da se telekomunikacijski promet poslijepodne počeo normalizirati.

Veleposlanik Paro kazao je kako su svi djelatnici veleposlanstva stigli na posao i da veleposlanstvo radi normalno.

U seriji eksplozija koje su u četvrtak pogodile London poginulo je najmanje 12, a ozlijeđeni su deseci osoba, objavili su policijski i bolnički izvori te očevici.

Britanski premijer Tony Blair izjavio je u četvrtak da je "prilično jasno" da je London pogođen serijom terorističkih napada.

"Prilično je jasno da je to bila serija terorističkih napada", rekao je britanski premijer u svom prvom komentaru na višestruke eksplozije koje su ranije u četvrtak odjeknule središtem Londona.

Neimenovani arapski izvori obznanili su britanskom BBC-u da su višestruki napadi na londonski transportni sustav u četvrtak djelo terorističke mreže al-Qaide.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙