FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar-Kitarović primila u oproštajni posjet norveškog veleposlanika

ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija (MVPEI) Kolinda Grabar-Kitarović primila je učetvrtak u oproštajni posjet veleposlanika Kraljevine Norveške KnutaToraasena, priopćio je MVPEI.
ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) Kolinda Grabar-Kitarović primila je u četvrtak u oproštajni posjet veleposlanika Kraljevine Norveške Knuta Toraasena, priopćio je MVPEI.

Tom prilikom potpisana je Zajednička izjava Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Nizozemske o donaciji za projekt obnove željezničkog mosta Erdut - Bogojevo u vrijednosti od 200.000 eura.

Ministrica Grabar-Kitarović rekla je da je hrvatska Vlada odlučna na putu provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom i ispunjavanju uvjeta za punopravno članstvo u Uniji, stoji u priopćenju.

Iznimno važan element u ispunjavanju postavljenih kriterija je razvoj odnosa sa susjednim zemljama u čemu obnova i razvoj prometne infrastrukture predstavlja sam vrh prioriteta, rekla je Grabar-Kitarović.

Dodala je kako uspostavljeni odnosi sa susjednim zemljama i napredak u obnovi i modernizaciji infrastrukture danas omogućuju normalno odvijanje međunarodnih prometnih tokova.

Veleposlanik Toraasen izrazio je veliko zadovoljstvo projektom obnove mosta i ostvarenim rezultatima za vrijeme svojeg mandata te naglasio važnost potpisane zajedničke izjave za suradnju u regiji, stoji u priopćenju MVPEI-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙