FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNESCO-ov ravnatelj u Dubrovniku

DUBROVNIK, 18. lipnja 2005. (Hina) - U sklopu višednevnog posjetaHrvatskoj u Dubrovniku danas boravi ravnatelj UNESCO-ova Svjetskogcentra za baštinu Francesco Bandarin.
DUBROVNIK, 18. lipnja 2005. (Hina) - U sklopu višednevnog posjeta Hrvatskoj u Dubrovniku danas boravi ravnatelj UNESCO-ova Svjetskog centra za baštinu Francesco Bandarin.

Nakon sastanka s pročelnicom dubrovačkoga Konzervatorskog odjela Žanom Baćom i njezinim kolegom iz Splita Joškom Belamarićem, Francesco Bandarin je ocijenio da je u Hrvatskoj razvijena svijest o važnosti očuvanja kulturnih i prirodnih vrijednosti te da stručnjaci koji se bave očuvanjem UNESCO-ove baštine u Hrvatskoj zadovoljavaju međunarodne standarde.

"U Hrvatskoj će kulturna baština imati vrlo veliku ulogu za razvoj, ponajprije zbog vaše razvijene svijesti o važnosti očuvanja baštine, ali i zbog činjenice da u svijetu postoji svojevrsna potražnja za hrvatskom baštinom", rekao je na konferenciji za novinare ravnatelj UNESCO-ova Svjetskog centra za baštinu.

Govoreći o napadima jugovojske na Dubrovnik tijekom Domovinskog rata, istaknuo je kako je rat u Hrvatskoj pokazao da napadači nisu poštovali ni UNESCO-ovi ni međunarodni zakoni, te da je uništavanje toga grada ostavilo dubok dojam i na sam UNESCO.

Obnovu Dubrovnika nakon rata ocijenio je vrlo uspješnom i kvalitetnom, ističući Dubrovnik kao svjetski primjer da se i nakon najvećih razaranja spomenici ipak mogu obnoviti.

Predstavnici Ministarstva kulture uručili su ravnatelju UNESCO-ova Svjetskog centra za baštinu Francescu Bandarinu i popis s 11 lokaliteta u Hrvatskoj koji bi se mogli, ako zadovolje UNESCO-ove standarde, naći na popisu zaštićenih kulturnih i prirodnih vrijednosti.

Nakon što je razgledao dubrovačku povijesnu jezgru, Francesca Bandarina primila je dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙