FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka oporba planira povećanje PDV-a

BERLIN, 11. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Kandidatkinja njemačke oporbe zakancelarsku dužnost Angela Merkel uključila je u predizborni program,koji će biti objavljen u ponedjeljak, kontroverzni plan o povećanjuPDV-a i o daljnjem omekšavanju strogih propisa o zapošljavanju iotkazima.
BERLIN, 11. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Kandidatkinja njemačke oporbe za kancelarsku dužnost Angela Merkel uključila je u predizborni program, koji će biti objavljen u ponedjeljak, kontroverzni plan o povećanju PDV-a i o daljnjem omekšavanju strogih propisa o zapošljavanju i otkazima.

Merkel najavljuje da bi prihod od povećanja PDV-a za dva postotna boda trebao pomoći da se smanje troškovi rada u Njemačkoj, što je po mišljenju ekonomista prepreka otvaranju novih radnih mjesta u najvećem europskom gospodarstvu.

Bolniji dio paketa reformi zahvatit će tržište rada a trebao bi obuhvatiti omekšavanje mehanizama zaštite prava radnika radi poticanja zapošljavanja i ukidanje monopola sindikata i udruženja poslodavaca kada je u pitanju utvrđivanje razine plaća za čitave sektore gospodarstva.

Samo dva mjeseca uoči prijevremenih parlamentarnih izbora u Njemačkoj ankete pokazuju premoćno vodstvo čelnice oporbe u odnosu na socijalne demokrate kancelara u odlasku Gerharda Schroedera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙