FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schroeder formalno zatražio glasovanje o povjerenju vladi

BERLIN, 27. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Njemački kancelar GerhardSchroeder formalno je zatražio u ponedjeljak da se u parlamentu održiglasovanje o povjerenju vladi krajem ovog tjedna, što je prvi potezprema prijevremenim općim izborima u Njemačkoj u rujnu.
BERLIN, 27. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder formalno je zatražio u ponedjeljak da se u parlamentu održi glasovanje o povjerenju vladi krajem ovog tjedna, što je prvi potez prema prijevremenim općim izborima u Njemačkoj u rujnu.

Glasnogovornik vlade Thomas Steg rekao je u Berlinu da je Schroeder zatražio u pismu upućenom predsjedniku parlamenta glasovanje u skladu s odredbama članka 68 njemačkog Ustava kojim se regulira smjenjivanje ili zadržavanje vlade.

Schroeder je ranije izjavio da će se glasovanje održati ovog petka. Prema riječima glasnogovornika, Schroeder će se obratiti Bundestagu prije glasovanja.

Ministri bi se trebali sastati u srijedu kako bi razmotrili to pitanje. Schroederova Socijaldemokratska stranka (SPD) i Zeleni imaju većinu u parlamentu, ali je kancelar rekao da će "srediti" izglasavanje nepovjerenja vladi kako bi omogućio održavanje izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙