FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nevrijeme sinoć zahvatilo još tri županije

PODGORAČ/ZAGREB, 9. srpnja 2005. (Hina) - Noćašnja kiša uzrokovala jeprobleme na našičkom području, u kojem je od sinoć palo 47 litara kišepo četvornome metru, a najviše je štete u Osječko-baranjskoj županijinapravila u općini Podgorač.
PODGORAČ/ZAGREB, 9. srpnja 2005. (Hina) - Noćašnja kiša uzrokovala je probleme na našičkom području, u kojem je od sinoć palo 47 litara kiše po četvornome metru, a najviše je štete u Osječko-baranjskoj županiji napravila u općini Podgorač.

U samom naselju Podgorač voda je preplavila više od 40 obiteljskih kuća i imanja, a najkritičnije je u Ulici kralja Tomislava i Matije Gupca. Preplavljivanja je bilo i u naseljima Bijela Loza i Budimci, a nešto manje u Razbojištu i Ostrošincima.

Za 10 sati općinsko je vodstvo sazvalo tiskovnu konferenciju na kojoj će iznijeti najnovije podatke o ovoj nepogodi. U međuvremenu stanovništvu se dovozi pitka voda jer su bunari na području općine potpuno zamućeni.

Jučerašnje nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom, nakon što je popodne poharalo četiri sjeverozapadne županije, zahvatilo je sinoć, uz Osječko-baranjsku još i Vukovarsko-srijemsku te Požeško-slavonsku županiju.

Kako je jutros izvijestio Državni centar 112, oko 21.40 sati obilna kiša je pala u gradu Iloku u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Kanalizacija nije mogla prihvatiti tu količinu oborinskih voda, pa su poplavljeni podrumi iz kojih su vodu ispumpavali vatrogasci.

U toj je županiji veliku štetu počinilo i nevrijeme prije 20-ak dana, pa je za općine Bogdanovci, Negoslavci, Nuštar, Stari Jankovci, Tompojevci i grada Vukovar proglašena elementarna nepogoda. Štete su procijenjene na oko 16 milijuna kuna.

U Požeško-slavonskoj županiji nevrijeme je sinoć od 20 do 21.15 sati zahvatilo područje Požeštine. Zbog udara groma bez struje su oko sat vremena bili potrošači sjevernog dijela grada Požege, općine Brestovac, Velika, Kaptol i Jakšić i Pleternica.

Državni centar 112 jutros je izvijestio i da je jučer ujutro u polsatnom nevremenu u Zadru i okolici palo 30 litara kiše na metar četvorni, što je po gradskim prometnicama i ulicama izazvalo prave bujice. Štetu je međutim pretrpjela samo glavna izlazna stanica za pročišćavanje oborinskih voda "Kolovare", gdje je bujica srušila željezna vrata i prodrla u stanicu, oštetivši aparaturu za pročišćavanje i mjerenje nivoa vode.

Jučer popodne nevrijeme je zahvatilo Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku, Zagrebačku i Karlovačku županiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙