FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o suradnji nacionalnih kazališta

ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - U Ministarstvu kulture potpisan je uponedjeljak Ugovor o međusobnoj suradnji nacionalnih kazališta izZagreba, Splita, Rijeke i Osijeka radi racionalnijeg korištenjasredstava i postizanja većih umjetničkih dometa u hrvatskimkazalištima.
ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - U Ministarstvu kulture potpisan je u ponedjeljak Ugovor o međusobnoj suradnji nacionalnih kazališta iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka radi racionalnijeg korištenja sredstava i postizanja većih umjetničkih dometa u hrvatskim kazalištima.

Uz ministra kulture Božu Biškupića ugovor su potpisali v.d. intendantica HNK u Zagrebu Jasna Jakovljević, intendantica HNK I. pl. Zajc u Rijeci Mani Gotovac, intendant HNK Split Milan Štrljić i intendant osječkog HNK Željko Čagalj.

Prema Ugovoru nacionalna kazališta su izmijenila popis fundusa dekora i kostima kako bi se u planiranju repertoara mogla u cijelosti ili djelomično koristiti fundusom drugih kazališta.

Preuzela su i trajnu obvezu međusobne izmjene informacija i dogovaranja u kreiranju repertoara za sljedeću kazališnu sezonu kao ne bi došlo do ponavljanja i izvođenja istih naslova u više kazališta.

Dosada su bila dva pokušaja potpisivanja ovakvog Ugovora 1997. i 1998. istaknuto je u Ministarsvu kulture.

Ministar Biškupić je rekao da su potpisnici Ugovora suglasni da je uspostavljanje poslovne suradnje između četiri nacionalna kazališta društveno opravdano, dodavši da će pomoći efikasnijem korištenju financijskih sredstava za umjetničke programe. To će dovesti do postizanja visoke umjetničko-estetske razine izvedbe programa s najboljim hrvatskim kazališnim umjetnicima. Ministarstvo kulture podržava Ugovor i pratit će njegovu realizaciju, istaknuo je Biškupić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙