FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan otvorenog kazališta 30. lipnja

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Zagrebačko Hrvatsko narodno kazalištei Društvo pokrovitelja toga kazališta organiziraju 30. lipnjajednodnevnu kazališnu manifestaciju - Dan otvorenog kazališta kako bijavnost što bolje upoznali sa svim sadržajima toga kazališta.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište i Društvo pokrovitelja toga kazališta organiziraju 30. lipnja jednodnevnu kazališnu manifestaciju - Dan otvorenog kazališta kako bi javnost što bolje upoznali sa svim sadržajima toga kazališta.

Prva takva manifestacija održana je prošle godine te je imala velikog odjeka u javnosti, ističu organizatori te pozivaju na ovogodišnji Dan otvorenog kazališta, koji će početi u četvrtak u 10 sati.

U program manifestacije uvrštena su brojna događanja - razgledavanje svih kazališnih prostora, predstavljanje svečanih zastora, prezentacija kazališnih povijesnih kostima, izložbe djela likovnih umjetnika te djelatnika umjetničkih radionica HNK.

Zagrebačko kazalište lutaka u HNK-u će u 11 sati izvesti predstavu "Prosidba" A. P. Čehova u režiji Zlatka Boureka.

Točno u podne počet će tradicionalna dodjela nagrada HNK u Zagrebu za umjetnička ostvarenja u sezoni 2004./2005., a otkrit će se i poprsje operne umjetnice Bademe Sokolović.

Nakon toga uslijedit će svečanost dodjele priznanja dugogodišnjoj članici Drame HNK Elizi Gerner, a dodijelit će se i počasna ulaznica za sezonu 2005./2006. najvjernijem posjetitelju kazališta.

U posljednjih nekoliko godina HNK se počeo intenzivnije skrbiti za invalide koji ga posjećuju pa će u sklopu Dana otvorenog kazališta biti predstavljen nacrt dizala za invalide, za čiju se ugradnju HNK, uz pomoć sponzora i Društva pokrovitelja HNK, priprema već drugu godinu.

Dan otvorenog kazališta završit će koncertom stipendista Opere HNK u Zagrebu, kojim će ravnati jedan od talentiranijih mlađih dirigenata Ivan Repušić uz sudjelovanje zbora i orkestra Opere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙