FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sezona Kazališta Ulysses otvara se 21. srpnja

Hrvatska-Kazalište-UlyssesSezona Kazališta Ulysses otvara se 21. srpnja Kazalište Ulysses u petoj sezonisvoga djelovanja priprema premijernu izvedbu "Hamleta" WilliamaShakespearea u režiji Lenke Udovički, dramaturškoj obradi ŽeljkeUdovičić i u prijevodu Vladimira Gerića, najavio je na današnjojkonferenciji za novinare jedan od osnivača toga kazališta RadeŠerbedžija.

ZAGREB, 29. lipnja 2005.(Hina) -

Kazalište Ulysses u petoj sezoni svoga djelovanja priprema premijernu izvedbu "Hamleta" Williama Shakespearea u režiji Lenke Udovički, dramaturškoj obradi Željke Udovičić i u prijevodu Vladimira Gerića, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare jedan od osnivača toga kazališta Rade Šerbedžija.

Uloga Hamleta povjerena je Goranu Navojcu, a u predstavi igraju Senad Bašić, Rade Šerbedžija, Aleksandar Cvjetković, Ksenija Ugrina, Danko Ljuština, Mario Mirković, Lucija Šerbedžija, Mladen Vasary i drugi. Producent predstave je Duško Ljuština, a bit će održane dvije premijere 19. i 20. kolovoza.

Na novinarski upit kako će nova predstava Hamleta korespondirati s današnjim vremenom, Šerbedžija je odgovorio da je to sada teško reći, da će se prava predstava dogoditi dok se bude radila, rekavši da je svako novo postavljanje Hamleta ispit glumišta jedne generacije.

Za ovogodišnju sezonu Kazalištu Ulysses potrebno je 2,8 milijuna kuna, a do sada su dobili po 100 tisuća kuna od Istarske županije, Ministarstva kulture i općine Fažana.

Šerbedžija je rekao i kako se nada da će se sredstva namaknuti od sponzora te da su sve dosadašnje sezone uspjeli financijski pokriti.

Uz Hamleta, Kazalište Ulysses igrat će dosadašnje predstave Kralja Leara, Medeju i Play-Beckett.

Ovogodišnja sezona Kazališta Ulysses otvara se 21. srpnja predstavom Kralj Lear s Radom Šerbedžijom u glavnoj ulozi.

Karte za sve festivalske predstave moći će se nabaviti u svim Generalturistovim poslovnicama u Hrvatskoj, u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, Fažani te u Sloveniji u Kompasovim poslovnicama.

Glavno mjesto u Zagrebu za nabavu karata bit će na blagajni GDK "Gavella". Šerbedžija je izvijestio da su u pregovorima s nekoliko zagrebačkih kazališta da se njihove predstave na jesen prikažu u Zagrebu. Predstave Kazališta Ulysses održavaju se na Malom Brijunu.

(Hina) xta ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙