FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pankretić optužio Vladu da smanjuje izvoz šećera

ZAGREB,29. lipnjan 2005.(Hina) - HSS-ov saborski zastupnik BožidarPankretić optužio je danas Vladu da, kako je rekao, služničkim odnosomprema EU radi ogromnu štetu hrvatskom gospodarstvu, ovoga puta tržištušećera, jer pristaje na uvođenje kvota, odnosno manji izvoz šećera.
ZAGREB,29. lipnjan 2005.(Hina) - HSS-ov saborski zastupnik Božidar Pankretić optužio je danas Vladu da, kako je rekao, služničkim odnosom prema EU radi ogromnu štetu hrvatskom gospodarstvu, ovoga puta tržištu šećera, jer pristaje na uvođenje kvota, odnosno manji izvoz šećera.

Nakon što je u "aktualnom prijepodnevu" na sjednici Sabora skrenuo pozornost na to, Pankretić je i pred novinarima ponovio da pismom koje je ministrica vanjskih poslova 7. lipnja uputila povjerenici Europske Komisije Hrvatska nedvosmisleno pristaje na uvođenje kvota, a time i smanjenje izvoza.

Pismom se, tvrdi, širom otvaraju vrata za uvođenje kvota.

HSS-ov zastupnik opetuje da odluka Bruxellesa o kvoti od 300 tisuća tona za tzv. zapadni Balkan, zapravo znači da će Hrvatskoj ostati kvota od 87.000 tona, odnosno upola manje nego sada.

Izračunao je da je to gubitak od 50 milijuna eura, te podsjetio da godišnji izvoz šećera u EU vrijedi oko sto milijuna eura, da je šećer stopostotni hrvatski proizvod.

Važnim izvoznim proizvodom šećer je"'napravila" bivša Vlada, a ova će ga, izgleda, uništiti, ustvrdio je Pankretić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙