FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani "Helen Keller" u Osijeku

OSIJEK,22. lipnja 2005.(Hina) - Osječka podružnica Hrvatske udrugegluhoslijepih osoba "Dodir" od danas do subote, 25. lipnja, na Trguslobode u Osijeku humanitarnom akcijom obilježava dane gluhoslijepihosoba pod nazivom "Dani Helen Keller" u Osijeku.
OSIJEK,22. lipnja 2005.(Hina) - Osječka podružnica Hrvatske udruge gluhoslijepih osoba "Dodir" od danas do subote, 25. lipnja, na Trgu slobode u Osijeku humanitarnom akcijom obilježava dane gluhoslijepih osoba pod nazivom "Dani Helen Keller" u Osijeku.

Voditelj podružnice Željko Bosilj kaže da će se prihodom pomoći u organiziranju aktivnosti gluhoslijepih osoba i nabavi opreme, a svaki donator dobiva crveno-bijelu vrpcu, kao simbol crveno-bijelog štapa koji gluhoslijepim osobama pomaže pri kretanju.

U Osijeku ima 40 gluhoslijepih osoba, a u Osječko-baranjskoj županiji 152, rekao je Bosilj.

Helen Keller rođena je 1880. u Alabami. Posvetila se borbi za prava i bolji život gluhoslijepih osoba, budući da je i sama u 19. mjesecu života nakon bolesti izgubila vid i sluh. S deset godina, uz svoju učiteljicu Anne Sullivan, naučila je njemački, francuski, grčki i latinski uz pomoć Brailleovog pisma.

"Njezina upornost nada je mnogima, koji žive u mraku i tišini, da mogu kvalitetnije živjeti", rekao je Željko Bosilj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙