FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podržan Prijedlog zakona o doplatku na invalidnost

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Radna skupina za osobe sinvaliditetom saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnihmanjina podržala je danas Nacrt prijedloga zakona o doplatku na teškuinvalidnost.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Radna skupina za osobe s invaliditetom saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina podržala je danas Nacrt prijedloga zakona o doplatku na tešku invalidnost.

Kako predlaže Hrvatski savez slijepih, pravo na doplatak imale bi osobe sa stopostotnim oštećenjem vida, sluha, ekstremiteta, mozga i kralježnice. Doplatak kojim se želi osobe s invaliditetom integrirati u društvo iznosio bi 50 posto prosječne neto plaće od navršene 15. godine života i 25 posto prosječne plaće za osobe do 15. godina života.

Tajnik Hrvatskog saveza slijepih Ivica Robić rekao je da se dodatak za tuđu pomoć i njegu trenutno dobiva iz četiri različita sustava, a razlike u iznosima su od 280 do 4000 kuna.

Dodao je da njihov prijedlog ne znači smanjivanje naknada invalidima i svim žrtvama Domovinskog rata jer će se moći birati iz kojeg će se sustava ostvariti doplatak.

Po procjenama Saveza doplatkom bi bilo obuhvaćeno oko 15 tisuća osoba s najtežim invaliditetom. Radna skupina će ponuditi Prijedlog svim zastupničkim klubovima, sa željom da se u saborskoj proceduri nađe do polovice listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙