FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Humanitarna akcija "Hvala ti moj dobri anđele 2" pomogla 88 osoba s invaliditetom

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Tijekom humanitarne akcije pomoćiosobama s invaliditetom "Hvala ti moj dobri anđele 2" prikupljeno jeoko 1,5 milijuna kuna od čega je konkretnu pomoć dobilo 88 osoba sinvaliditetom, izvijestio je danas Hrvatski savez udruga tjelesnihinvalida (HSUTI).
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Tijekom humanitarne akcije pomoći osobama s invaliditetom "Hvala ti moj dobri anđele 2" prikupljeno je oko 1,5 milijuna kuna od čega je konkretnu pomoć dobilo 88 osoba s invaliditetom, izvijestio je danas Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida (HSUTI).

Predsjednica HSUTI-a Mirjana Dobranović rekla je novinarima da je novac prikupljen uz pomoć donatora i od građana koji su se javljali na telefon 060 600 400.

Akcija koja je započela 10. studenog prošle godine nastavak je prethodne akcije u kojoj je prikupljena pomoć za 102 osobe s invaliditetom. Ciljevi su upozoriti javnost na problematiku osoba s invaliditetom, motivirati javnost i građane na ideju dobra i zajedništva, konkretno djelovati u korist osoba s invaliditetom te pozitivnim primjerima utjecati na donošenje sustavnih rješenja podizanja kvalitete života osoba s invaliditetom.

Dobranović se požalila da HSUTI nije uspio od Ministarstva finacija ishoditi oslobođenje od plaćanja PDV-a za nabavu specijalnih pomagala pristupačnosti poput raznih rampi, dizala, kolica i sl.

Obrazloženje Ministarstva financija bilo je da na popisu ortopedskih pomagala Ministarstva zdravstva nema tih pomagala, pa će HSUTI od Ministarstva zdravstva zatražiti da u Pravilnik o ortopedskim pomagalima ubaci i pomagala za mobilnost i pristupačnost.

Zahvalivši donatorima na pomoći HSUTI je najavio najesen novu humanitarnu akciju "Slap dobrote".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙