FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seminar o pravima invalida

DUGA RESA, 29. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski savez udruga invalidaodržao je danas u Dugoj Resi jednodnevan umjesto dvodnevan seminar zavoditelje temeljnih udruga invalida rada Hrvatske, jer se skupu nisuodazvali predstavnici ministarstava koje je najavio organizator.
DUGA RESA, 29. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski savez udruga invalida održao je danas u Dugoj Resi jednodnevan umjesto dvodnevan seminar za voditelje temeljnih udruga invalida rada Hrvatske, jer se skupu nisu odazvali predstavnici ministarstava koje je najavio organizator.

Tema seminara bila je "Afirmacija prava i informiranje invalida rada i drugih osoba s invaliditetom o njihovim pravima te kako ta prava ostvariti i zaštititi".

Organizator je kao predavače najavio troje predstavnika Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a kako se ni jedan od njih nije odazvao, skup je danas završio.

Voditeljima iz 35 temeljnih udruga invalida rada iz cijele Hrvatske predavanja su održali predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Zorislav Bobuš i dopredsjednica Hrvatskog saveza udruga invalida rada Marica Mirić, oboje o temi "Financiranja udruga i projekata".

Predsjednik Saveza udruga invalida rada Josip Petrač rekao je okupljenima da se dužnosnici ministarstava nisu odazvali seminaru niti su za svoja dogovorena predavanja poslali zamjenu.

Zorislav Bobuš rekao je da se može samo nagađati o razlozima neodziva predavača, tj. jesu li spriječeni obvezama "ili zbog najavljenih reforma i smanjenja prava u zdravstvu i zdravstvenom osiguranju nemaju jasna stajališta o budućim pravima osoba s invaliditetom". Bobuš je podsjetio da je u Hrvatskoj oko 240 tisuća invalida rada što je polovica svih osoba s invaliditetom.

"Naše udruge zaslužuju maksimalno poštovanje svih mjerodavnih u državi", rekao je Bobuš.

Podsjetio je da je slogan tristotinjak udruga okupljenih u devet saveza "O nama uvijek s nama", a to, rekao je, "državna tijela očito ne poštuju, čak ni toliko da bi udruge obavijestili o pravima ili smanjenju prava reformama".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙