FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na državnoj cesti kod Frkljevaca seljaci usporavali promet

FRKLJEVCI, 8. srpnja 2005. (Hina) - Dvadesetak seljaka i predstavnikaseljačkih udruga Požeško-slavonske županije, nezadovoljni stanjem upoljoprivredi, danas je do 13 sati usporavalo promet na državnoj cestikod Frkljevaca, naselja između Požege i Slavonskoga Broda.
FRKLJEVCI, 8. srpnja 2005. (Hina) - Dvadesetak seljaka i predstavnika seljačkih udruga Požeško-slavonske županije, nezadovoljni stanjem u poljoprivredi, danas je do 13 sati usporavalo promet na državnoj cesti kod Frkljevaca, naselja između Požege i Slavonskoga Broda.

Naime, Odbor seljačkih udruga Slavonije i Baranje još je prošli tjedan najavio blokadu te i drugih prometnica zbog nezadovoljstva mnogobrojnih seljaka u toj županiji otkupnom cijenom pšenice, lošim stanjem u mljekarstvu i neimenovanjem člana Županijskog poglavarstva za poljoprivredu.

"Otkupna cijena pšenice koja bi zadovoljila seljake u Županiji ne bi smjela biti ispod 1,17 kuna. Naime, čak 72 posto seljaka na tome području ne prima nikakve poticaje za pšenicu jer pod tom kulturom nemaju tri hektara površine", izjavio je Dragutin Dukić, predsjednik Odbora seljačkih udruga Slavonije i Baranje.

Franjo Odobašić, predsjednik županijske Udruge stočara, smatra da je ministar poljoprivrede glavni krivac za stanje u poljoprivredi "jer od Vlade ne traži ono što bi trebao tražiti za seljake".

Kako se na današnjem prosvjedu u Frkljevcima okupilo samo 20-ak seljaka, uglavnom iz pleterničkoga kraja, predstavnici udruga koji su organizirali prosvjede iskazali su nezadovoljstvo slabim odzivom seljaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙