FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Banja Luka: Bivši ministri sporazumjeli se s Tužiteljstvom

BANJA LUKA, 8. srpnja 2005. (Hina) - Bivši ministri prometa i veza uVladi Republike Srpske Branko Dokić, koji je u lipnju odstupio sadužnosti ministra prometa i veza u Vijeću ministara BiH, i MarkoPavić, aktualni gradonačelnik Prijedora, protiv kojih je u ožujkupodignuta optužnica za zlouporabu položaja i ovlaštenja, postigli susporazum s Okružnim tužiteljstvom o priznanju krivnje, izvješćujubanjalučke 'Nezavisne novine' od petka.
BANJA LUKA, 8. srpnja 2005. (Hina) - Bivši ministri prometa i veza u Vladi Republike Srpske Branko Dokić, koji je u lipnju odstupio sa dužnosti ministra prometa i veza u Vijeću ministara BiH, i Marko Pavić, aktualni gradonačelnik Prijedora, protiv kojih je u ožujku podignuta optužnica za zlouporabu položaja i ovlaštenja, postigli su sporazum s Okružnim tužiteljstvom o priznanju krivnje, izvješćuju banjalučke 'Nezavisne novine' od petka.

Konačnu riječ o ovome sporazumu, po kojem se Dokić i Pavić terete za nesavjestan rad (za što bi bili kažnjeni sa po šest mjeseci zatvora uvjetno i novčanom kaznom od po 12,5 tisuća Eura) izreći će Sud u Banjoj Luci. Osim ovoga, Pavić bi bio obvezan vratiti novčanu dobit u iznosu od 5,8 tisuća, a Dokić 5,1 tisuću Eura.

Tužiteljstvo je bivše ministre okrivilo da su sebi i zaposlenicima Ministarstva prometa i veza RS - zadržavanjem iznosa uplaćenih za razne prometne dozvole - pribavili imovinsku korist veću od 315 tisuća Eura.

Bivši član Vijeća ministara BiH Branko Dokić, nakon što je optužba protiv njega postala pravomoćna, mjesecima je odolijevao pritiscima, pa i Visokog predstavnika u BiH, da podnese ostavku braneći se da je riječ, kako je naglašavao u javnim istupima, o "politički motiviranoj kampanji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙