FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown s dužnosnicima EU o mogućim kaznama za RS

SARAJEVO,14. lipnja(Hina) - Visoki predstavnik za Bosnu i HercegovinuPaddy Ashdown, koji je trenutačno u Bruxellesu, razgovarat će sdužnosnicima Europske unije o stanju u BiH nakon što su vlastiRepublike Srpske odbile prihvatiti predloženu reformu policije,najavio je u utorak u Sarajevu glasnogovornik Ashdownova ureda (OHR)Oleg Milišić.
SARAJEVO,14. lipnja(Hina) - Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Paddy Ashdown, koji je trenutačno u Bruxellesu, razgovarat će s dužnosnicima Europske unije o stanju u BiH nakon što su vlasti Republike Srpske odbile prihvatiti predloženu reformu policije, najavio je u utorak u Sarajevu glasnogovornik Ashdownova ureda (OHR) Oleg Milišić.

Kako je rekao, Ashdown će o problemima u BiH izvijestiti dužnosnike EU-a Javiera Solanu i Ollija Rehna, a preispitat će se "posljedice odluka Narodne skupštine Republike Srpske i utjecaji koje će imati izolacija BiH u regiji".

"Trenutačna pozicija vlasti Republike Srpske je rizična i imat će posljedice u pogledu politike EU-a i njezinih planova za ekonomsku pomoć BiH", rekao je Milišić.

Navijestio je da bi prva kazna koju bi Bruxelles mogao nametnuti vlastima bosanskih Srba mogao biti prekid novčane pomoći i ulaganja u RS.

Predstavnici vlasti RS odbili su prihvatiti novi model ustroja policijskih snaga u BiH koje bi trebale biti ujedinjene na državnoj razini.

Policijske uprave na terenu bile bi organizirane po načelu funkcionalnosti i ignorirale bi sadašnje entitetske granice.

Vlasti RS i Narodna skupština traže da policijske ovlasti budu ustrojene unutar sadašnjih entitetskih granica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙