FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP RS traži od SCG imena policajaca koji su bili u Srebrenici

BANJA LUKA, 17. lipnja 2005. (Hina) - Radna skupina za Srebrenicu nijedobila imena pripadnika mješovite postrojbe policije iz Srbije i CrneGore koji su sudjelovali u pokolju u Srebrenici, što je od MUP-aRepublike Srpske zatražio visoki predstavnik Paddy Ashdown, prenosebanjalučke "Nezavisne novine" od petka izjavu člana te radne skupineSmaila Čekića.
BANJA LUKA, 17. lipnja 2005. (Hina) - Radna skupina za Srebrenicu nije dobila imena pripadnika mješovite postrojbe policije iz Srbije i Crne Gore koji su sudjelovali u pokolju u Srebrenici, što je od MUP-a Republike Srpske zatražio visoki predstavnik Paddy Ashdown, prenose banjalučke "Nezavisne novine" od petka izjavu člana te radne skupine Smaila Čekića.

"Obveza MUP-a RS je da Radnoj skupini dostavi broj i identitet osoba iz mješovite postrojbe koja je bila sastavljena od policajaca iz Srbije, Republike Srpske Krajine i RS", rekao je Čekić, dodajući da su obaviješteni kako je MUP RS službeno zatražio od Srbije i Crne Gore podatke na temelju kojih bi se doznala njihova imena.

Visoki predstavnik nedavno je u odvojenim pismima upozorio ministre policije i obrane RS Darka Matijaševića i Milovana Stankovića da Radnoj skupini za Srebrenicu hitno dostave tražene podatke o imenima osoba koja su sudjelovale u pokolju od 10. do 19. srpnja 1995. godine, kada su postrojbe vojske i policije RS pobile oko osam tisuća Bošnjaka na srebreničkom području. U pismu Matijaševiću visoki predstavnik ističe da MUP RS prioritetno Radnoj skupini treba poslati podatke o sudjelovanju postrojba izvan BiH u zločinu u Srebrenici.

"To uključuje otkrivanje broja i identiteta osoba iz mješovite postrojbe MUP-a nekadašnje Republike Srpske Krajine, MUP-a Srbije i MUP-a RS koje su bile u Srebrenici", napisao je Ashdown ministru Matijaševiću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙