FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić doputovao u Beograd na Igmansku inicijativu

BEOGRAD, 27. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićdoputovao je u ponedjeljak u Beograd gdje će sudjelovati u radu 10.sjednica Igmanske inicijative.
BEOGRAD, 27. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić doputovao je u ponedjeljak u Beograd gdje će sudjelovati u radu 10. sjednica Igmanske inicijative.

Na Igmanskoj inicijativi, koja okuplja veliki broj nevladinih organizacija iz država regije, sudjelovat će i predsjednik državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović i kao i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Borislav Paravac.

Trojica predsjednika trebala bi potpisati zajedničku izjavu pod nazivom "Trojni pogled na sadašnjost i budućnost", u kojoj se navode otvorena pitanja u odnosima država regije i prijedlozi njihova rješavanja.

Također, kako je najavio direktor novosadskog Centra za regionalizam Aleksandar Popov, Igmanska inicijativa uputit će vlastima SCG poziv da se jasno odrede prema zločinu nad bošnjačkim civilima u Srebrenici u srpnju 1995. godine, te da što je prije moguće izruče Haškom sudu odgovorne za taj zločin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙