FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić odlazi u posjet SCG i Ukrajini te Srebrenici

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik RH Stjepan Mesićotputovat će 6. srpnja u službeni posjet Državnoj zajednici Srbije iCrne Gore, a 14. i 15. srpnja Ukrajini, dok će 11. srpnja nazočitiobilježavanju 10. obljetnice zločina u Srebrenici.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik RH Stjepan Mesić otputovat će 6. srpnja u službeni posjet Državnoj zajednici Srbije i Crne Gore, a 14. i 15. srpnja Ukrajini, dok će 11. srpnja nazočiti obilježavanju 10. obljetnice zločina u Srebrenici.

Tijekom boravaka u SCG predsjednik Mesić će boraviti u Beogradu, Subotici, Podgorici i Tivtu gdje će razgovarati s najvišim predstavnicima Državne zajednice kao i Republike Srbije i Republike Crne Gore.

Planiraju se sastanci s predstavnicima hrvatske manjine, a očekuje se da će hrvatski predsjednik imati susret i s hrvatskim građanima srpske nacionalnosti koji su izbjegli iz Republike Hrvatske tijekom rata.

Predsjednik Mesić boravit će 7. srpnja na Kosovu gdje će razgovarati s predstavnicima međunarodne zajednice te čelnicima kosovskih institucija, a sastat će se i s predstavnicima Hrvata koji žive na Kosovu.

Jedanaestog srpnja predsjednik Mesić će u Srebrenici nazočiti obilježavanju 10. obljetnice masakra civilnih stanovnika Srebrenice.

Na poziv predsjednika Viktora Juščenka, predsjednik Mesić sa suprugom boravit će 14. i 15. srpnja u službenom posjetu Ukrajini. Sa svojim domaćinom razmotrit će aktualno stanje hrvatsko-ukrajinskih odnosa, perspektive njihovog daljnjeg razvijanja kao i aktualne svjetske probleme, uključujući i najnovija zbivanja u Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙