FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić osudio teroristički napad na London kao "gnusni čin"

PRIŠTINA,7. srpnja(Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, kojiboravi u Prištini u sklopu službenog posjeta SCG, osudio je u četvrtakteroristički napad u Londonu kao "gnusni čin" i ocjenio da je globalniterorizam danas najveća opasnostu svijetu.
PRIŠTINA,7. srpnja(Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji boravi u Prištini u sklopu službenog posjeta SCG, osudio je u četvrtak teroristički napad u Londonu kao "gnusni čin" i ocjenio da je globalni terorizam danas najveća opasnostu svijetu.

"Očito je da se radi o teškom terorističkom činu. To je samo dokaz da teror ne bira ni mjesto ni vrijeme i da teroristi žele samo ubijati, za što nema nikakvog opravdanja", izjavio je Mesić u Prištini.

"Cijeli svijet mora osuditi takav gnusni čin u kojem ginu nevini ljudi, nevina djeca i nevini građani", naglasio je hrvatski predsjednik povodom napada u Londonu.

Prema njegovim riječima, "globalni terorizam je globalna opasnost današnjeg svijeta" i zato svi moraju biti uključeni u borbu protiv terorizma "na svim mjestima i u svako vrijeme".

U okviru trodnevnog službenog posjeta Srbiji i Crnoj Gori, predsjednik Mesić sastao se danas u Prištini s prvim zamjenikom civilnog upravitelja Lawrenceom Rossinom, bivšim veleposlanikom SAD u Hrvatskoj, a predviđen je i njegov susret s predstavnicima kosovskih Hrvata koji žive u Letnici i Janjevu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙