FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić stigao u posjet Srbiji i Crnoj Gori

BEOGRAD, 6. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićstigao je u srijedu prijepodne u službeni trodnevni posjet Srbiji iCrnoj Gori tijekom kojega će se sastati s najvišim dužnosnicimadržavne zajednice te Srbije i Crne Gore.
BEOGRAD, 6. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić stigao je u srijedu prijepodne u službeni trodnevni posjet Srbiji i Crnoj Gori tijekom kojega će se sastati s najvišim dužnosnicima državne zajednice te Srbije i Crne Gore.

Hrvatskog predsjednika i hrvatsko državno izaslanstvo pred Palačom federacije u Beogradu dočekao je njegov domaćin, predsjednik Državne zajednice SCG Svetozar Marović. Hrvatskom predsjedniku upriličen je svečani doček tijekom kojega su odsvirane himne obiju država i ispaljeni svečani plotuni. Predsjednik Mesić obavio je i smotru počasne garde.

Dvojica predsjednika i državna izaslanstva odmah su krenuli na razgovore, najprije u četiri oka a potom i u širem sastavu.

Prvog dana posjeta hrvatski predsjednik trebao bi se sastati i sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem te s premijerom Vojislavom Koštunicom, nakon čega će poslijepodne otputovati u Suboticu, gdje će se sastati s predstavnicima subotičke općine i predstavnicima tamošnjih Hrvata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙