FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvoje zagrebačkih tužitelja novčano kažnjeno

ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Dvoje zamjenika u zagrebačkomOpćinskom državnom odvjetništvu, Sanju Fucak i Hrvobrana Jaića,Državnoodvjetničko vijeće (DOV) danas je novčano kaznilo zbogneurednog obnašanja dužnosti, pa će im se u idućih šest mjesecioduzimati jedna trećina plaće.
ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Dvoje zamjenika u zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, Sanju Fucak i Hrvobrana Jaića, Državnoodvjetničko vijeće (DOV) danas je novčano kaznilo zbog neurednog obnašanja dužnosti, pa će im se u idućih šest mjeseci oduzimati jedna trećina plaće.

Iako je nadređena općinska državna odvjetnica Vesna Abramović tražila najtežu kaznu, odnosno njihovo razrješenje, DOV je dvoje zagrebačkih tužitelja kaznio novčano jer je utvrdio neke olakotne okolnosti. Osim novčane kazne, DOV je odredio da Hrvobran Jaić u iduće tri godine ne može biti promaknut.

Tužiteljica Fucak proglašena je krivom jer je u tri predmeta podigla optužnice kada je već nastupila zastara, pa ih je sud odbacio. Ona je lani već bila novčano kažnjena zbog zlouporabe ovlasti, a kako su se propusti s tri optužnice dogodili upravo za vrijeme tog stegovnog postupka, DOV je ocijenio da je bila pod velikim stresom, pa joj je to uzeo kao olakotnu okolnost.

Budući je nakon prve novčane kazne Sanja Fucak poboljšala radni učinak u DOV-u su smatrali da joj je nova novčana kazna dovoljna opomena. Ona je, pak, najavila da će tražiti premještaj u drugo državno odvjetništvo, među ostalim, i zbog, kako tvrdi, neprimjerenog odnosa Vesne Abramović.

Hrvobran Jaić priznao je propuste, odnosno da jednu odluku nije poslao tri godine, da nekoliko važnih predmeta nije riješio kako mu je to naloženo i da je pogubio 25 spisa koji su rekonstruirani, ali prekasno jer je nastupila zastara. DOV je kod izricanja kazne uzeo u obzir to njegovo priznanje i iznadprosječni radni učinak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙