FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijanci istražuju Ahmadinedžadovu povezanost s ubojstvom

BEČ, 5. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Austrijski državni tužiteljpokrenuo je istragu kako bi ustanovio je li novoizabrani iranskipredsjednik Mahmud Ahmadinedžad bio povezan s ubojstvom kurdskogprognanog čelnika Abdula Rahmana Gasemlua 1989. u Beču, priopćilo je uutorak austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova.
BEČ, 5. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Austrijski državni tužitelj pokrenuo je istragu kako bi ustanovio je li novoizabrani iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad bio povezan s ubojstvom kurdskog prognanog čelnika Abdula Rahmana Gasemlua 1989. u Beču, priopćilo je u utorak austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Glasnogovornik ministarstva Rudolf Gollia potvrdio je da je ured tužitelja pokrenuo istragu tako što je od antiterorističke postrojbe ministarstva zatražio da prouči slučaj, ali nije iznio ikakve druge pojedinosti. "Ured tužitelja podnio je zahtjev", rekao je kratko.

Peter Pilz iz austrijske Stranke zelenih na konferenciji za novinare rekao je da postoje "uvjerljivi dokazi" da je novoizabrani iranski predsjednik Ahmadinedžad bio povezan s ubojstvom prognanog kurdskog oprbenog čelnika Gasemlua i još dvojice kurdskih političara prije 16 godina u Beču.

Pilz, koji tvrdi da je informacije dobio od neimenovanog iranskog novinara koji živi u Francuskoj, rekao je da je, osim Ahmadinedžada, u središtu obnovljene istrage bivši iranski predsjednik Akbar Hašemi Rafsandžani i da će ured državnog tužitelja odlučiti hoće li tražiti ispitivanje dvojice iranskih čelnika.

Iz Irana zasad nema komentara na službeno pokretanje ove istrage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙