FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najesen prvo zagrebačko pravosudno tijelo seli na Trg pravde

ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt obišla je danas budući Trg pravde, kompleks bivših vojarni nakrižanju Selske i Ilice na kojem je uređena zgrada Kaznenog suda, aplanira se uređenje prostora za sve zagrebačke prvostupanjske sudove itužiteljstvo.
ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt obišla je danas budući Trg pravde, kompleks bivših vojarni na križanju Selske i Ilice na kojem je uređena zgrada Kaznenog suda, a planira se uređenje prostora za sve zagrebačke prvostupanjske sudove i tužiteljstvo.

Kazneni sud, nova institucija koja će nastati izdvajanjem kaznenog odjela iz zagrebačkog Općinskog suda, u nove će se prostorije useliti najesen. Do danas su završeni svi građevinski radovi, a preostaje opremanje zgrade koja će, kako ističu u Ministarstvu, biti uređena u skladu s najvišim standardima europskog sudovanja.

Uz 39 sudnica i ostale potrebne prostorije, zadnji kat novouređene trokatnice namijenjen je za urede sudaca koji sve svoje poslove više neće morati obavljati u istim prostorijama gdje održavaju ročišta.

Nakon preseljenja Kaznenog suda započet će uređenje zgrada namijenjenih Sudu za maloljetnike i Državnom odvjetništvu. U konačnici bi na Trgu pravde trebao biti i Građanski sud s pripadajućom Gruntovnicom, Trgovački sud i Prekršajni sud koji je sada smješten na sedam lokacija, najavila je ministrica pravosuđa Škare Ožbolt.

"Građani će tako sve sudske poslove moći obaviti na jednom mjestu, a pravosuđe će dobiti na efikasnosti i ekonomičnosti sudovanja", istaknula je. Dodala je da će svi radovi biti napravljeni u okvirima predviđenog proračuna te da će dio novca Ministarstvo namaknuti prodajom postojećih objekata poput zagrebačke Palače pravde.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙