FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOL investirao 350 milijuna dolara u rafineriju

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Mađarska naftna kompanija MOLzavršila je investiciju, vrijednu 350 milijuna dolara, u unaprjeđenjepostojećih postrojenja u glavnoj MOL-ovoj rafineriji nafte južno odBudimpešte, kojom se omogućava proizvodnja goriva u potpunosti bezsumpora, priopćeno je danas iz te kompanije.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Mađarska naftna kompanija MOL završila je investiciju, vrijednu 350 milijuna dolara, u unaprjeđenje postojećih postrojenja u glavnoj MOL-ovoj rafineriji nafte južno od Budimpešte, kojom se omogućava proizvodnja goriva u potpunosti bez sumpora, priopćeno je danas iz te kompanije.

Investicija je obuhvaćala ulaganja u pročišćivač goriva, centar za proizvodnju vodika i postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda. Godišnji kapacitet pročišćivača dizelskog goriva je 2,2 milijuna tona, a plina 750.000 tona, dok će centar za proizvodnju vodika proizvoditi 40.000 prostornih metara vodika na sat.

Iz MOL-a naglašavaju da su unaprjeđenjem postojećih postrojenja u rafineriji i pravovremenim investiranjem već sada ispunili uvjet Europske unije da se do 2009. počne proizvoditi gorivo bez sumpora.

Predsjednik Uprave MOL-a Zsolt Hernadi naglašava da je tom investicijom održana MOL-ova konkurentnost na tržištima središnje i jugoistočne Europe.

"Stalnim investiranjem u unapređenje kvalitete postigli smo značajan napredak u odnosu na početak 90-ih kada je isparavanje sumpora iznosilo 35.000 tona godišnje. Prošle godine ono je iznosilo 730 tona, a ove samo 30 tona godišnje", dodao je.

Hernadi ističe da bez obzira na vrijednost investicije neće doći do promjene u cijenama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙