FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić najavio greenfield investiciju u Istri

ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Međunarodna kompanija Rockwool,najveći svjetski proizvođač kamene vune, u mjestu Potpićan u Istrigradit će tvornicu za proizvodnju kamene vune, a vrijednost tegreenfield investicije je 75 milijuna eura, najavio je danas ministargospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.
ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Međunarodna kompanija Rockwool, najveći svjetski proizvođač kamene vune, u mjestu Potpićan u Istri gradit će tvornicu za proizvodnju kamene vune, a vrijednost te greenfield investicije je 75 milijuna eura, najavio je danas ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.

Tvornica bi trebala početi sa radom polovicom 2007. godine, a osim za hrvatsko tržište, proizvodi će se plasirati i na tržišta južne Europe, kazao je Vukelić za Hinu.

Zapošljavat će 130 stalno zaposlenih s projekcijom da u idućih pet godina taj broj bude 200, uz indirektno zapošljavanje još oko 130 osoba.

Posao oko pregovora koordiniralo je Ministarstvo gospodarstva, a ministar Vukelić posebno izdvaja podatak da je Hrvatska odabrana među nekoliko zemalja koje je danska tvrtka imala u razmatranjima za buduću lokaciju svoje tvornice.

Priznanje je to Hrvatskoj, posebno jer je riječ o proizvodnoj, izvozno orijentiranoj investiciji, što Hrvatska želi poticati i potiče, kazao je ministar.

Značaj investicije će biti vidljiv i kroz pozitivan utjecaj na druge kompanije koje žele, namjeravaju ili razmišljaju o ulaganju u Hrvatsku, ocijenio je Vukelić dometnuvši da je to dobro za naš image jer potvrđuje da je Hrvatska konkurentna.

Investicija ima podršku i lokalnih i županijskih vlasti, a na odluku danske tvrtke sigurno su utjecali i poticaji koje Hrvatska daje temeljem zakona o poticanju ulaganja, od poticaja za novo zapošljavanje, prekvalifikacije, poreznih poticaja, carinskih poticaja, do pomoći vezane uz infrastrukturu.

Kompanija Rockwool godišnje ostvaruje promet od 1 milijarde eura, ima više od 22 tvornice diljem svijeta i zapošljava oko 7000 radnika.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙