FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Ytres" - najbolja greenfeld investicija u jugoistočnoj Europi

ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Tvornica čarapa "YTRES", koja poslujeu Poduzetničkoj zoni Kneginec, ocjenjena je najboljom greenfieldinvesticijom u jugoistočnoj Europi, a nagrada joj je uručena danas uSofiji, u sklopu Ministarske konferencije o ulaganjima i trgoviniPakta o stabilnosti zemalja jugoistočne Europe.
ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Tvornica čarapa "YTRES", koja posluje u Poduzetničkoj zoni Kneginec, ocjenjena je najboljom greenfield investicijom u jugoistočnoj Europi, a nagrada joj je uručena danas u Sofiji, u sklopu Ministarske konferencije o ulaganjima i trgovini Pakta o stabilnosti zemalja jugoistočne Europe.

Istodobno su dodijeljene nagrade tvrtkama iz regije u nekoliko kategorija iz područja ulaganja.

Tvornicu "YTRES" u Poduzetničkoj zoni Kneginec otvorila je talijanska tvrtka "Calzedonia", a ta greenfeld investicija ukupne je vrijednosti oko 100 milijuna kuna.U tvornici je trenutačno zaposleno 100 radnika i planira se povećanje na ukupno 400.

Na Konferenciji su, kako se navodi u priopćenju Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, prikazani rezultati nastojanja zemalja jugoistočne Europe u privlačenju stranih investicija.

Državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković je, kako se prenosi u priopćenju, kazao da sve zemlje regije bilježe znakovit napredak u privlačenju stranih ulaganja te da na Konferenciji nisu međusobno uspoređivani podaci zemalja, već razmatrani koraci na daljnjem unapređenju poticanja ulaganja za cijelu regiju.

Zaključak Konferencije je da, iako se ulagačka klima u regiji uvelike poboljšala, ima dosta mjesta za njeno daljnje unapređenje i širenje ulaganja u svim zemljama jugoistočne Europe.

(Hina) xpp/xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙