FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvojica privedena na ispitivanje zbog eksploziva u Potočarima

SARAJEVO,7. srpnja 2005.(Hina) - Istraga o podmetanju eksploziva uPotočarima kod Srebrenice za sada nije dovela do uhićenja odgovornihza taj izgred no najmanje jedna osoba s područja Tuzle privedena jeradi ispitivanja, prenose u četvrtak bosanskohercegovački dnevnilistovi.
SARAJEVO,7. srpnja 2005.(Hina) - Istraga o podmetanju eksploziva u Potočarima kod Srebrenice za sada nije dovela do uhićenja odgovornih za taj izgred no najmanje jedna osoba s područja Tuzle privedena je radi ispitivanja, prenose u četvrtak bosanskohercegovački dnevni listovi.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine koje je nadležno za istragu u srijedu je potvrdilo kako nitko nije uhićen po njihovu nalogu a iz Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije naknadno je objavljeno kako je jedna osoba privedena radi ispitivanja povezanih sa događajima u Potočarima.

Sarajevsko "Oslobođenje" tvrdi kako je riječ o stanovitom Sabahudinu Salihoviću zvanom Mrča koji je tijekom rata u BiH navodno bio bliskim suradnikom Nasera Orića, zapovjednika obrane Srebrenice kojemu se trenutačno sudi pred Haaškim tribunalom.

Policija je na području Tuzle navodno pretresla i više stanova u sklopu istrage o podmetanju eksploziva.

"Oslobođenje" također navodi kako je policija Republike Srpske još u utorak u Bratuncu privela i Milenka Prodanovića zvanog Mungos koji bi također mogao biti povezan s postavljanjem 35 kilograma eksploziva u Potočarima. MUP RS nije potvrdio uhićenje kao ni privođenje te osobe.

Potpuno je nejasno na koji bi način Salihović i Prodanović koji su se borili na suprotnim stranaka sada mogli biti povezani s izgredom u Potočarima.

Sam Prodanović je međutim banjalučkim "Nezavisnim novinama" potvrdio kako je, bez obzira na ratno razdoblje, bio prijatelj s Orićem.

"Zna se da smo prijatelji, bez obzira što sam ja Srbin a on (Orić) Bošnjak. Iako su mi prisluškivali telefon ja sam Oriću, nekoliko dana prije, javio da će biti uhićen. Četiri dana kasnije policija je došla po njega", izjavio je Prodanović ne otkrivajući je li proteklih dana bio u vezi i sa Salihovićem.

Visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown koji je u srijedu posjetio Srebrenicu izjavio je kako bez obzira na posljednja zbivanja svi koji 11. srpnja stignu u ovaj grad mogu računati na potpunu sigurnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙