FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

11. srpnja - dan žalosti u BiH

SARAJEVO,30. lipnja 2005.(Hina) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovineodlučilo je u četvrtak da se 11. srpnja, kada se obilježava 10.godišnjica pokolja u Srebrenici, proglasi Danom žalosti u cijelojzemlji.
SARAJEVO,30. lipnja 2005.(Hina) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine odlučilo je u četvrtak da se 11. srpnja, kada se obilježava 10. godišnjica pokolja u Srebrenici, proglasi Danom žalosti u cijeloj zemlji.

Ta je odluka donesena na zahtjev Doma naroda Parlamenta BiH, a u nacrtu zakona o državnim praznicima, koji je u parlamentarnoj proceduri, predloženo je da se taj datum trajno obilježava u znak sjećanja na srebreničke žrtve.

No, mediji u BiH u četvrtak podsjećaju da Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine nije prihvatio rezoluciju o Srebrenici zbog protivljenja srpskih zastupnika.

Rezolucija o Srebrenici bila je predmet rasprave na sjednici Zastupničkog doma, održanoj u srijedu, a njezino su prihvaćanje predložila dvojica bošnjačkih zastupnika.

Rezolucija je trebala sadržavati tekst gotovo identičan onome u sličnom dokumentu koji su prihvatili američki Senat i Kongres.

No, srpski zastupnici u Parlamentu BiH tome su se odlučno usprotivili s objašnjenjem da je američka rezolucija "jednostrana" te da "ne odgovara povijesnim činjenicama" i stajalištima koja o ratu u BiH imaju europske zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙