FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP RS o policajcima sudionicima zločina u Srebrenici

BANJALUKA, 16. lipnja 2005. (Hina) - MUP Republike Srpske (RS)dostavio je Radnoj skupini za provedbu zaključaka Povjerenstva zaSrebrenicu informaciju o sudjelovanju policajaca u pokolju uSrebrenici i oko nje od 10. do 19. srpnja 1995. godine, kada je na tompodručju pobijeno oko osam tisuća Bošnjaka, izjavio je u četvrtaknovinarima u Banjoj Luci glasnogovornik direktora policije RS RadovanPejić.
BANJALUKA, 16. lipnja 2005. (Hina) - MUP Republike Srpske (RS) dostavio je Radnoj skupini za provedbu zaključaka Povjerenstva za Srebrenicu informaciju o sudjelovanju policajaca u pokolju u Srebrenici i oko nje od 10. do 19. srpnja 1995. godine, kada je na tom području pobijeno oko osam tisuća Bošnjaka, izjavio je u četvrtak novinarima u Banjoj Luci glasnogovornik direktora policije RS Radovan Pejić.

Pejić je najavio da će, zahvaljujući suradnji s MUP-om Srbije i Crne Gore, popis osumnjičenih policajaca sljedećih dana biti dopunjen imenima policajaca izvan Bosne i Hercegovine koji su sudjelovali u tom pokolju.

"Očekuje nas težak posao, a to je da za svako ime koje se dovodi u vezu sa zločinom u Srebrenici utvrdimo materijalne činjenice i dokaze, završimo istragu i pokrenemo postupke za njihovo procesuiranje", izjavio je Pejić.

Ponovio je kako stajalište vodstva MUP-a RS nije promijenjeno i da svi koji su počinili kažnjivo djelo ratnog zločina moraju otići iz policije te da se trebaju procesuirati u skladu sa zakonom.

Radna skupina za provedbu zaključaka Povjerenstva za Srebrenicu nedavno je utvrdila kako u tijelima i institucijama BiH ima 829 osoba koje su na različite načine bile uključene u srebreničku tragediju u srpnju 1995. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙