FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP RS ne stoji iza špekulacija o odgovornima za eksploziv pronađen u Potočarima

BANJA LUKA, 6. srpnja 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslovaRepublike Srpske Darko Matijašević u srijedu je nazvao "medijskimšpekulacijama" informacije u vezi imena osoba koje su postavileeksploziv u memorijalnom kompleksu Potočari kod Srebrenice.
BANJA LUKA, 6. srpnja 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Darko Matijašević u srijedu je nazvao "medijskim špekulacijama" informacije u vezi imena osoba koje su postavile eksploziv u memorijalnom kompleksu Potočari kod Srebrenice.

Matijašević je naglasio kako informacije o imenima osoba i ciljevima te operacije nisu priopćene iz MUP RS.

"MUP RS ne želi utjecati na tijek istrage i ograđuje se od neformalnih informacija o ovom slučaju", kazao je Matijašević novinarima u Potočarima, napominjući da MUP RS istražne radnje "provodi profesionalno".

U utorak je policija RS po dojavi pripadnika mirovnih snaga Europske unije u BiH (EUFOR) otkrila 35 kilograma eksploziva na dvije lokacije u Potočarima kod Srebrenice.

Šef MUP RS kazao je kako se poduzimaju sve mjere kako bi komemoracija u Potočarima zakazana za 11. srpnja i procijenjena kao "događaj visokog stupnja rizika" protekla bez incidenata i u sigurnom ozračju.

"Već su pojačane policijske snage u Potočarima, kako bi bile izvršene sve potrebne predradnje da sigurnost svih sudionika ovog skupa bude potpuna", kazao je Matijašević.

Neslužbene procjene govore da će komemoraciju u Potočarima osiguravati približno isti broj policajaca koji su u lipnju 2003. godine angažirani prilikom dolaska pape Ivana Pavla II. u Banja Luku.

Za 11. srpnja u Potočarima je najavljeno okupljanje više od 50 tisuća ljudi koji se trebaju okupiti u povodu 10. obljetnice tragedije Srebrenice kada su pripadnici srpskih postrojbi pobili više od osam tisuća Bošnjaka. Najavljuje se dolazak većeg broja inozemnih izaslanstava a potvrđeno je sudjelovanje hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića te predsjednika Srbije Borisa Tadića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙