FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

PEKING - Visoka razina vode u jednom jezeru u središnjem dijelu Kine natjerala je štakore da izađu i napadnu ljetinu, a svakom je seljaku ponuđena nagrada od dva dolara po repu ubijenog glodavca, javlja u subotu Xinhua. Agencija je objavila i da je jedan seljak sam donio u dva dana tisuću repova štakora koji su izašli iz jezera Dongting u pokrajini Hunan. Osim štete nanesene ljetini u toj žitnoj regiji Kine, štakori napadaju tikve, lubenice i sjemenje. Vlasti strahuju da ne bi počeli širiti bolesti. Jedan je seljak ispričao kako su štakori koji su napali njegove zalihe riže bili tako brojni da "neki šapama nisu mogli dotaknuti tlo nego su bili na leđima drugih".

LONDON - Britanci ne mogu živjeti bez vrta i radije bi žrtvovali dio svoje kuće nego se odrekli zelene površine, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u subotu. Gotovo 90 posto ispitanika izjavilo je da bi željeli žrtvovati dio svoje kuće, za razliku od samo 9 posto koji su rekli da bi se odrekli zelene površine. Da bi očuvalo svoj vrt 24 posto Britanaca izjavljuje da je spremno odreći se druge kupaonice, 23 posto terase, 16 posto dodatne spavaće sobe, 13 posto radne sobe i 9 posto blagavaonice. Čak je dva posto ispitanika izjavilo da je spremno odvojiti se od kuhinje prije nego od vrta.

MOSKVA - Većina Rusa misli da su glasila u njihovoj zemlji slobodna, a velika je većina čak sklona većoj cenzuri na televiziji, napose kada je riječ o seksu i o nasilju, prema istraživanju koje je u subotu objavljeno u Moskvi. Ukupno 63 posto od 1.561 sudionika istraživanja koje je proveo ugledni institut Vtsiom misli da oporba trenutačno može izraziti svoje mišljenje na televiziji, a 40 posto da to može učiniti u državnim medijima. Naprotiv, 36 posto drži da to još uvijek nije moguće, a 17 posto da su državna glasila u potpunosti pod kontrolom vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙