FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovačka: odbijeno izglasavanje nepovjerenja Dzurindi

BRATISLAVA, 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Slovački parlament potvrdioje u srijedu navečer šefa vlade desnog centra Mikulasa Dzurindu nanjegovu položaju, odbijajući da mu se izglasava nepovjerenje.
BRATISLAVA, 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Slovački parlament potvrdio je u srijedu navečer šefa vlade desnog centra Mikulasa Dzurindu na njegovu položaju, odbijajući da mu se izglasava nepovjerenje.

Izglasavanje nepovjerenja premijeru podržalo je 60 od 122 prisutnih zastupnika. Šezdeset jedan je bio protiv, a jedan je zastupnik bio suzdržan.

Ustavom se predviđa automatska ostavka vlade ako apsolutna većina zastupnika (to jest najmanje 76 zastupnika od 150) izraze svoje nepovjerenje.

Izglasavanje nepovjerenja pokrenula je prošlog tjedna slovačka oporba koja mu predbacuje pogoršanje socijalnog statusa velike većine pučanstva.

"Vladin rad uzrokovao je povratak siromaštva u Slovačkoj kao i pojavu društvenog kriminala, fenomena koji do sada nije postojao u Slovačkoj", kazala je oporba.

Oporba i sindikati kritiziraju radikalne reforme sustava poreza, mirovina i zdravstva.

Parlamentarna oporba predbacuje također šefu vlade da "tolerira korupciju" u administraciji i financiranju političkih stranaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙