FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Procvat ulaganja u Slovačkoj

BRATISLAVA, 6. srpnja 2005. (Hina/TASR) - Slovačka se trenutno nalazi ufazi u kojoj je Češka bila prije tri godine, a Mađarska i Poljskasredinom 90-ih, doživljavajući eksploziju ulaganja, piše slovačkidnevni list Pravda.
BRATISLAVA, 6. srpnja 2005. (Hina/TASR) - Slovačka se trenutno nalazi u fazi u kojoj je Češka bila prije tri godine, a Mađarska i Poljska sredinom 90-ih, doživljavajući eksploziju ulaganja, piše slovački dnevni list Pravda.

Mnoge lokacije s odgovarajućom radnom snagom još su uvijek na raspolaganju. Povoljne lokacije u Srednjoj Europi, niske plaće, rastući životni standard, stabilno okruženje i mogućnost poslovanja s velikim korporacijama čine Slovačku atraktivnom ostatku svijeta. Ulagači se stoga nastoje tamo preseliti što je prije moguće.

No, zbog užurbanog sklapanja dogovora postoji sklonost da se zaborave gospodarstvo i propisi. Tipičan primjer je slučaj korejske kompanije Hankook koja je dovela do sukoba koalicijskih partnera oko toga treba li prihvatiti njezino ulaganje.

Prema službenoj ponudi, Hankook je jedan od najvećih ulagača koji je odlučio doći u Slovačku, no slovačka vlada ga još uvijek može odbiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙