FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovačka nagovorila DT na isplatu dividendi Slovak Telecoma

BRATISLAVA, 14. lipnja 2005. (Hina/TASR) - Slovačka je uvjerilanjemačku telekomunikacijsku kompaniju Deutsche Telecom (DT) daprekine blokadu isplate dividendi dioničarima njezine podružniceSlovak Telecom (ST), objavio je dnevni list SMS.
BRATISLAVA, 14. lipnja 2005. (Hina/TASR) - Slovačka je uvjerila njemačku telekomunikacijsku kompaniju Deutsche Telecom (DT) da prekine blokadu isplate dividendi dioničarima njezine podružnice Slovak Telecom (ST), objavio je dnevni list SMS.

Slovačko ministarstvo prometa, pošte i telekomunikacija te državna agencija za privatizaciju time su uspjele postići da DT isplati 4,3 milijarde slovačkih kruna (111,23 milijuna eura) na ime dividendi dioničarima ST-a.

Većinski vlasnik ST-a, DT progurao je prošlog tjedna na skupštini dioničara svoj zahtjev da se blokira isplata dividendi. No, u njemačkoj kompaniji promijenili su mišljenje nakon što je slovački ministar prometa Pavol Prokopovic u razgovoru s članom odbora Deutsche Telecoma Gerharda Eickom rekao da će država prodati svoj udjel u ST-u ako se nastavi s obijanjem isplate dividendi.

Prokopovic je pojasnio da konzervativna politika DT-a o isplati dividendi ne koristi Slovačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙