FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Visoko slovačko odličje uručeno pedagogu Anti Vukasoviću

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Na svečanosti u Hrvatskom kulturnomklubu danas je slovački veleposlanik u Hrvatskoj Jan Petrik uglednomhrvatskom pedagogu Anti Vukasoviću predao visoko odličje Red bijelogadvostrukog križa kojim ga je odlikovao slovački predsjednik IvanGašparovič za njegovanje hrvatsko-slovačkih odnosa.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Na svečanosti u Hrvatskom kulturnom klubu danas je slovački veleposlanik u Hrvatskoj Jan Petrik uglednom hrvatskom pedagogu Anti Vukasoviću predao visoko odličje Red bijeloga dvostrukog križa kojim ga je odlikovao slovački predsjednik Ivan Gašparovič za njegovanje hrvatsko-slovačkih odnosa.

Prof. dr. Ante Vukasović istaknuti je hrvatski pedagog, znanstveni savjetnik i vrlo angažiran kulturni i javni djelatnik.

Njegova suradnja s kolegama pedagozima iz Slovačke, odnosno bivše zajednice Čeha i Slovaka - Čehoslovačke, počela je šezdesetih godina prošloga stoljeća. Prof. Vukasović bio je čest gost predavač na uglednim slovačkim sveučilištima.

Na čelu je Društva hrvatsko-slovačkog prijateljstva koje je utemeljeno 1993. Vukasović je kao aktivni predsjednik toga društva sudjelovao i na brojnim znanstvenim skupovima u Slovačkoj, a uvršten je i u slovačku Pedagošku enciklopediju i u Slovnik pedagoga.

Vukasović je zahvalio slovačkom veleposlaniku Janu Petriku i slovačkoj Vladi koja ga je predložila predsjedniku Gašparoviču za to visoko odličje. Podsjetio je na tisućljetnu povezanost i bliskost i srodnost hrvatskog i slovačkog naroda.

Dodao je kako je ova svečanost i oproštaj od slovačkog veleposlanika u Zagrebu Jana Petrika koji je tu dužnost obnašao šest godina i koji je zaslužan za jačanje hrvatsko-slovačkih odnosa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙