FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aćimovićev film "Moram spavat', anđele" sufinacirat će Fondacija za kinematografiju BiH

ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Dugometražni igrani film "Moramspavat', anđele", kako je danas službeno objavljeno, jedan je od šestfilmova odobrenih za sufinanciranje na natječaju Fondacije zaKinematografiju BiH, a scenarij filma povjerenstvo je ocijenilo kaojedan od najboljih, izvijestio je zagrebački DA Film.
ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Dugometražni igrani film "Moram spavat', anđele", kako je danas službeno objavljeno, jedan je od šest filmova odobrenih za sufinanciranje na natječaju Fondacije za Kinematografiju BiH, a scenarij filma povjerenstvo je ocijenilo kao jedan od najboljih, izvijestio je zagrebački DA Film.

U filmu redatelja Dejana Aćimovića i scenaristice Tatjane Aćimović u glavnim ulogama nastupit će Goran Grgić, Nataša Dorčić, Vera Zima i drugi hrvatski glumci, a glazbu sklada Livio Morosin.

Kako je priopćeno, taj je film dva puta odbijen na natječaju Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

DA Film sa 65 posto prikupljena novca potrebna za produkciju počinje snimati film 15. listopada na bjelovarskom i zagrebačkom području u koprodukciji s Croatia filmom, Blitz filmom i Videom, Digital deskom iz Italije, TV BiH, BK Televizijom te uz potporu grada Bjelovara i grada Zagreba, brojnih sponzora i donatora.

DA Film podsjeća kako se isto dogodilo 1999. i s njihovim prvim igranim filmom "Je li jasno, prijatelju?". Kad je odbijen od Ministarstva kulture, francuski Centre National de la Cinematographie (Francuski fond za kinematografiju) nagradio je scenarij kao jedan od najboljih za srednju i istočnu Europu te godine te mu dodijelio novac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙