FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rajko Grlić u Ohridu završio snimanje filma "Karaula"

SKOPLJE, 4. srpnja 2005. (Hina) - U Ohridu je danas snimljena posljednja klapa filma "Karaula", hrvatskog redatelja Rajka Grlića.
SKOPLJE, 4. srpnja 2005. (Hina) - U Ohridu je danas snimljena posljednja klapa filma "Karaula", hrvatskog redatelja Rajka Grlića.

Komedija inspirirana popularnim romanom "Ništa nas ne smije iznenaditi" pisca Ante Tomića, snimana je dva mjeseca na lokacijama Bitole, Ohrida i planine Galičice.

Montaža filma bit će završena za deset mjeseci a obavljat će se uglavnom u Sloveniji i Srbiji, dok će se završni miks raditi u Londonu.

U "miješanoj glumačkoj ekipi" glavne uloge u filmu igraju Verica Nadeska-Trajkova iz Makedonije, Toni Gojanović iz Hrvatske i Sergej Trifunović iz Bosne i Hercegovine.

" 'Karaula' je najambiciozniji filmski projekt nakon raspada SFRJ, koji je ujedinio filmske radnike svih bivših jugoslavenskih država. Pošto je nostalgija za zajedničkom prošlošću završena, film teži da komičnom pričom rastereti publiku mračnih sjećanja i tako vrati u normalu duhovnu vertikalu na ovim prostorima", izjavio je u tijeku snimanja filma redatelj Rajko Grlić.

Proračun filma iznosi dva milijuna eura a financiraju ga ministarstva kulture Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije, te Filmska udruga iz Slovenije i europski fond za koprodukcije Euroimage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙