FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ciklus filmova o Neretvi: prikazan "Lov" iz 1972.

ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - U sklopu Ciklusa filmova o Neretvišto ih prikazuje Hrvatsko slovo u suradnji s Hrvatskom televizijom iZagreb filmom, večeras je u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebuprikazan film Želimira Mesarića "Lov" iz 1972.
ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - U sklopu Ciklusa filmova o Neretvi što ih prikazuje Hrvatsko slovo u suradnji s Hrvatskom televizijom i Zagreb filmom, večeras je u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu prikazan film Želimira Mesarića "Lov" iz 1972.

Scenarij za film napisao je Stjepan Šešelj, a glavnu ulogu glumi Fabijan Šovagović.

Film je snimljen 1972., a prati sudbinu maloga čovjeka koji napušta tradicionalni lov jegulja u rukavcima Neretve i zapošljava se u mjesnom kolektivu gdje dolazi u sukob s poslovođom, lopovom.

Šešelj je rekao da je u film stavio priču iz stvarnoga života, koji se poigrao sudbinom njegova susjeda Ivana Bjeliša Svatića.

Govoreći o filmu, redatelj Želimir Mesarić podsjetio je kako je suradnju sa Šešeljem počeo još na kružocima u kavani "Korzo", gdje se, rekao je, okupljala disidentska skupina hrvatskih intelektualaca oko filmskoga kritičara Vladimira Vukovića.

Teatrolog Igor Mrduljaš je osvrćući se na dva osnovna motiva filma iz 1972., lov i lopov, rekao kako se danas riječ "lopov" najčešće čuje u govornom jeziku, dok, kako je rekao, "lov gledamo od jagme za foteljama do potjere za generalom Gotovinom".

U ciklusu filmova o Neretvi prošloga tjedna prikazan je film Obrada Gluščevića "Ljudi s Neretve", a sljedeći tjedan je na rasporedu film Zorana Tadića "Liberanovi" kojem je scenarist Stjepan Šešelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙