FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SFF uvodi nagradu za regionalne kratke filmove

SARAJEVO,27. lipnja(Hina) - Američki redatelj i scenarist AlexanderPayne bit će predsjednik ocjenjivačkog suda za dodjelu nagrada zakratki film na ovogodišnjemu Sarajevskom filmskom festivalu (SFF),priopćila je u ponedjeljak uprava SFF-a.
SARAJEVO,27. lipnja(Hina) - Američki redatelj i scenarist Alexander Payne bit će predsjednik ocjenjivačkog suda za dodjelu nagrada za kratki film na ovogodišnjemu Sarajevskom filmskom festivalu (SFF), priopćila je u ponedjeljak uprava SFF-a.

Sarajevski filmski festival održat će se krajem kolovoza ove godine 11. put, a na njemu će se prvi put dodijeliti nagrade za kratkometražne filmove iz regije radi otkrivanja mladih i talentiranih autora.

Za najbolji kratki film dodijelit će se nagrada od tri tisuće eura, a još dva filma, kojima su namijenjene posebne plakete SFF-a, dobit će po tisuću eura.

Filmovi koji osvoje te tri nagrade ući će u konkurenciju za "Prix Uip", što znači izravnu nominaciju za nagradu Europske filmske akademije (EFA) u kategoriji kratkog filma.

Alexander Payne bit će i poseban gost ovogodišnjega SFF-a jer će se u sklopu programa "Tribute to..." prikazati retrospektiva njegovih filmova.

Taj redatelj i scenarist ove je godine dobio Oscara, nagradu Američke filmske akademije, za najbolju adaptaciju scenarija u filmu "Sideways".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙