FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo zaštite okoliša o prosvjedu udruga protiv centra u Lećavici

ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Iz Ministarstva zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva priopćeno je da je za danassazvana sjednica Komisije za procjenu Studije utjecaja na okolišCentra za gospodarenje otpadom Splitsko-Dalmatinske županije uLećevici, odgođena zbog nemogućnosti rada uzrokovanog prosvjedomekološih udruga i mještana Unešića ispred i u zgradi Ministarstva.
ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćeno je da je za danas sazvana sjednica Komisije za procjenu Studije utjecaja na okoliš Centra za gospodarenje otpadom Splitsko-Dalmatinske županije u Lećevici, odgođena zbog nemogućnosti rada uzrokovanog prosvjedom ekološih udruga i mještana Unešića ispred i u zgradi Ministarstva.

Predstavnici ekoloških udruga Rast i Zvona Zagore bili su pozvani na sjednicu Komisije međutim, zahtijevali su da sjednici prisustvuju svi okupljeni što nije bilo moguće osigurati, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da se udruge protive gradnji centra za gospodarenje otpadom jer su mišljenja da Studija ne daje relevantne pokazatelje o lokaciji centra, te da će tamo biti deponiran opasni otpad što ne odgovara činjenicama jer je centar predviđen za deponiranje komunalnog otpada.

Studija koju je naručila Splitsko-dalmatinska županija izrađena je na temelju projektne dokumentacije i županijskog Prostornog plana, a bila je na javnom uvidu od 4. do 17. svibnja koji je naknadno produžen do 23. svibnja ove godine. Održavanje javne rasprave 16. svibnja spriječili su članovi udruge, pa je održana 23. svibnja također uz proteste udruga, navodi Ministarstvo i dodaje da su na predviđenoj lokaciji obavljeni i istraživački radovi.

Ministarstvo koje provodi postupak procjene utjecaja na okoliš imenovalo je stručnu Komisiju kojoj se treba omogućiti nesmetan rad. Sljedeća sjednica Komisije organizirat će se na način da će sve udruge koje žele prisustvovati sjednici moći prethodno pismeno delegirati po jednog člana koji će pratiti rad Komisije, stoji u priopćenju.

Ekološke udruge Dalmatinske zagore s današnjeg su prosvjeda poručile da se

protive izgradnji Centra u mjestu Kladnjice u općini Lećevica, te da Studiju utjecaja

na okoliš smatraju ništavnom.

Predsjednik ekološke udruge "Rast" Anđelko Parčina uz ostalo je izjavio novinarima da o Studiji nije vođena nikakva javna rasprava, iako Ministarstvo tvrdi da jest i da ne daje relevatne pokazatelje vezane za tu lokaciju.

(Hina) xpp ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙