FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo graditeljstva nastavlja rušiti bespravnu gradnju

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva od veljače ove godine,kontinuirano uklanja bespravno sagrađene objekte i do sada ih jesrušeno više od 70 u Zagrebu, Istri, te Splitsko-dalmatinskoj iZadarskoj županiji.
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva od veljače ove godine, kontinuirano uklanja bespravno sagrađene objekte i do sada ih je srušeno više od 70 u Zagrebu, Istri, te Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji.

Ovih dana ruši se na tri lokacije - u Zagrebu, Splitu i Rovinju, a idući tjedan rušit će se u Dubrovniku. Zbog turističke sezone rušit će se bespravno sagrađeni objekti koji se nalaze na 'skrivenijim' lokacijama.

U Splitu se ruši bespravno sagrađeni dio Lazarice.

Ministarstvo je tijekom svibnja na 16 adresa bespravnih graditelja u Rovinju poslalo obavijesti da će ukoliko sami ne uklone objekte to učiniti početkom lipnja. Tako je jučer Ministarstvo počelo uklanjati tri bespravno sagrađene luksuzne vile u vlasništvu austrijskih državljana. Rušenje će se nastaviti.

Tijekom svibnja Ministarstvo je i u Zagrebu na 30 adresa poslalo obavijesti o rušenju početkom lipnja. Do jučer je 15 investitora samo srušilo svoju bespravno sagrađenu gradnju. Riječ je o manjim objektima, ali koji smetaju ljudima jer su ili na tuđem vlasništvu ili na javnim površinama.

Ministarstvo je danas prvi put nakon tih obavijesti poslanih u svibnju izašlo rušiti u Zagrebu. Srušena je tenda kafića u Ružmarinskoj i započelo rušenje potpornog zida i platoa u Parku prirode Medvednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙