FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dolar ispod najviših razina u zadnjih 14 mjeseci prema euru

LONDON, 6. srpnja 2005. (Hina/Reuters - Euro je u srijedu na svjetskimtržištima deviza blago ojačao prema dolaru nakon što je teškom mukomodolijevao novim višemjesečnim najnižim razinama zadnjih dana, noočekuje se da će dolaru stići nova podrška od snažnih podataka izameričkog sektora usluga.
LONDON, 6. srpnja 2005. (Hina/Reuters - Euro je u srijedu na svjetskim tržištima deviza blago ojačao prema dolaru nakon što je teškom mukom odolijevao novim višemjesečnim najnižim razinama zadnjih dana, no očekuje se da će dolaru stići nova podrška od snažnih podataka iz američkog sektora usluga.

Dolar se spustio s najviših razina u zadnjih 14 mjeseci prema nizu značajnijih valuta pa tako i prema euru, koji trenutno stoji 1,1926 dolara. U odnosu na jen i franak nije se značajnije mijenjao te stoji 111,78 jena i 1,3036 franaka.

Najnoviji podatak o aktivnostima u američkom uslužnom sektoru, koji će biti objavljen poslijepodne, vjerojatno će pružiti podršku dolaru, kazao je analitičar HBOS Steve Pearson. Usluge predstavljaju gotovo dvije trećine ukupnih aktivnosti u najvećem svjetskom gospodarstvu, tako da je podatak o njima ključan za općenite izglede za američko gospodarstvo.

U središtu pozornosti nalaze se još i kamatne stope pred zasjedanja Europske središnje banke (ECB) i britanske središnje banke Bank of England, zakazana za četvrtak. Snažni gospodarski podaci prigušili su glasine o mogućem smanjenju kamatnih stopa a upućuju na to da bi ECB zbog zabrinutosti oko inflacije na kraju mogao razmotriti njihovo podizanje.

U Velikoj Britaniji situacija je pak drugačija i većina ekonomista procjenjuje da će kamatne stope biti snižene prije kraja ljeta. Podaci o britanskoj proizvodnji ostavili su otvorena vrata za njihovo smanjenje budući da su aktivnosti u proizvodnji u svibnju stagnirale.

Moguće smanjenje kamatnih stopa pritisnulo je britansku funtu, pa se ona i dalje drži oko najnižih razina u zadnjih 14 mjeseci prema dolaru, a trenutno stoji 1,7566 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙