FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U pogonu rekonstruirana trafostanica Brinje

BRINJE, 20. lipnja 2005. (Hina) - Rekonstruirana transformatorskastanica Brinje 220/35 kilovolta, koje je danas svečano puštena upogon, osigurat će pouzdanu opskrbu električnom energijom za svepotrošače struje u Lici, a posebno uređaja i električnih postrojenjaautoceste kroz Liku, uključujući tunele Mala kapela i Brinje.
BRINJE, 20. lipnja 2005. (Hina) - Rekonstruirana transformatorska stanica Brinje 220/35 kilovolta, koje je danas svečano puštena u pogon, osigurat će pouzdanu opskrbu električnom energijom za sve potrošače struje u Lici, a posebno uređaja i električnih postrojenja autoceste kroz Liku, uključujući tunele Mala kapela i Brinje.

U rekonstrukciju te trafostanice uloženo je 55 milijuna kuna. Rekonstukcija je trajala 10 mjeseci, obavile su je domaće tvrtke, a uspješno je izvedena kao zajednički projekt Hrvatske elektroprivrede (HEP) i Hrvatskih autocesta, istaknuto je na prigodnoj svečanosti.

Autocesta je bila poticaj da se ubrza projekt rekonstrukcije trafostanice Brinje i ona ima veliki značaj za ovo područje jer za lokalno stanovništvo osigurava kvalitetnu opskrbu strujom, a dva spomenuta tunela trošit će gotovo polovicu instalirane snage u ovoj trafostanici, kazao je u prigodi otvaranja predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak.

Otvarajući rekonstruiranu trafostanicu Brinje državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković rekao je da taj objekt sada omogućuje djelotvornije ostvarivanje poticajnih mjera i programa koji su usmjereni prema Lici, ali i projekata koje su pripremile općine i gradovi posebice u poslovnim zonama uz autocestu.

Trafostanica Brinje najvažnije je energetsko čvorište u Lici i značajno čvorište elektroenergetskog sustava Hrvatske, ističu u HEP-u.

Obavljenom rekonstrukcijom rasklopno postrojenje 220 kV Brinje postaje trafostanica 220/35 kV budući je ugrađen transformator snage 20 MVA (magavolt ampera).

Glavni izvoditelji radova bili su zagrebački Končar - montažni inženjering, te inženjering za energetiku i transport i tvrtka Dalekovod.

(Hina) xkprp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙